Сам ли трябва да се справя или има кой да ми помогне?

Въпреки ежедневните опити на всевъзможни търговци да ни убедят как е супер лесно всеки да си спретне сам каквото и да е, в т.ч. и поливна система, ще кажа, че за повече от 15 години опит, равносметката за мен и екипа ми е следната – броят на проектираните и изградени автоматизирани поливни системи и помпени станции от „Ямато” ЕООД е приблизително равен на броят на преправените „чужди” системи.

Неприятното в случая с „чуждите” е, че винаги сметката за клиента излиза умножена по две – два пъти разкопаване, два пъти монтаж, два пъти тестове, допълнителни материали.  Всички ние напоследък свикнахме да търсим „промоцията” и продължаваме да се хващаме на въдицата с „най-ниската цена”, „комплексна” услуга, „получаваш две, плащаш само едно” и т.н.

Автоматизираната поливна система не е зеленчук, с който всеки да си направи салата. Това е цялостен завършен продукт, съставен от много компоненти, подбрани да работят един с друг. Трудно е, ако човек няма конкретни познания да се ориентира, а още по-малко вероятно да успее от първия път, ако реши да действа по схемата „направи си сам”.